Test Your Musicology Skills!


1. Music History courses are good for
a. getting credit toward graduation
b. honing your skills in speaking, thinking, and writing about music
c. learning fun facts to share at parties
d. all of the above

2. The New Grove Dictionary of Music and Musicians contains articles on
a. current political events
b. the state of education in American conservatories
c. musical terms, concepts, composers, styles, and events
d. none of the above

3. To find the date a composition was composed, you should
a. consult an oracle
b. look in Wikipedia
c. look in the New Grove works list
d. phone a friend

4. Bibliographies are good for
a. wasting paper
b. wrapping your lunch
c. organizing your sources and thoughts
d. nothing

5. Footnotes are
a. available in shoestores
b. a mechanism for documenting your sources
c. a mechanism for helping others follow your logical thought processes
d. b and c

6. Wikipedia is
a. a reliable source of information on any topic
b. completely useless
c. good for providing external links only
d. good for some information and external links, but needs to be used carefully

7. Biographies are books that provide information about
a. a composer’s life
b. a composer’s musical style
c. cultural and historical context for a composer’s music
d. all of the above

8. To find books on individual composers, including but not only biographies, go to
a. the zoo
b. the circulation desk at Firestone Library
c. the ML410 section of Spaulding Library
d. none of the above

9. Articles are useful because
a. they provide the most recent ideas about their subject
b. they are always very short
c. they are always very long
d. they are good for scribbling shopping lists

10. To what kind of source should you go first for a general overview of a topic in music history?
a. JSTOR journals
b. The library catalogue
c. A textbook
d. Your TA

 

 

 

 

(Answers: 1:d, 2:c, 3:c, 4:c, 5:d, 6:d, 7:d, 8:c, 9:a, 10:c)

2011-08-09


IT'S LIKE AN ACT OF MURDER; YOU PLAY WITH INTENT TO COMMIT SOMETHING. DUKE ELLINGTON